IBM predstavio novi suprebrzi kompjuter

IBM je predstavio novu liniju mejnfrejm kompjutera koji je kompanija nazvala najmoćnijim i tehnološki najnaprednijim do sada.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

13:29

Default images

Mejnfrejm server zEnterprise EC12 dizajniran je da klijentima omogući bezbedno i brzo „češljanje” kroz masivne količine podataka, sastanaka i zaliha.

IBM kaže da je mikroprocesor od 5,5 GHz najbrži čip na svetu, 25 odsto brži od prethodnog modela. Mejnfrejm kompjutere koriste korporativne organizacije od banaka do lanaca restorana, a novi model može biti od pomoći i trgovcima na malo za online transakcije i analizu kupovnih navika klijenata.

„Bez obzira da li se radi o transportu, rezervacijama ili nečemu drugom, sistem je napravljen tako da pomogne klijentima u ovoj eri novih transakcija”, kazao je Dag Braun, potpredsednik u marketingu IBM-a.

Na istraživanje i razvoj ovog kompjutera utrošeno je preko milijardu dolara, a čitav sistem je smešten na 18 lokacija; najviše servera nalazi se u Pokipsiju.

Novi kompjuter se reklamira kao jedan od najbezbednijih sistema do sada napravljenih sa kriptogrfaskim koprocesorima otpornim na kvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: