Mountain Lion dostupan od danas

Nova verzija Mac OS X operativnog sistema, prvi put predstavljena u februaru, dostupna je od danas.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2012.

09:22

Default images

Mountain Lion donosi integraciju s Apple iCloudom, novu aplikacija Messages koja zamenjuje iChat i dve aplikacije preuzete iz iOS-a - Reminders i Notes - a Game Center će takođe postati deo OS X-a.

Twitter će takođe biti duboko integrisan u ovoj verziji operativnog sistema, kao i druge društvene mreže.

Kako bi se dodatno približili kineskom tržištu, u verziji za korisnike u ovoj zemlji biće integrisan i Baidu i Weibo, kao i drugi lokalni servisi - Youku i Tudou.

Softver je dostupan preko Mac App Storea za 19,99 dolara, a računari kupljeni posle 11. juna ove godine nadogradnju će dobiti besplatno.

Apple kaže da novi OS donosi preko 200 novih mogućnosti, pregled najvažnijih možete naći u priloženom videu, a spisak svih na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: