Francuzi razmatraju pretplatu na PC

Francuska vlada razmišlja o proširenju plaćanja TV pretplate i na one koji nemaju televizor, ali imaju računar.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2012.

09:14

Default images

Kako je u intervjuu za RTL rekla je francuska ministarka kulture, Aureli Filipeti, neophodno je proširi plaćanje pretplate i na one koji imaju računare, kako bi se povećali prihodi javnom servisu.

"Da li je neophodno proširiti pretplatu na ekrane računara kada nemate televizor? To je pitanje koje sebi postavljamo, ali očigledno će biti naknade za svako domaćinstvo i nećete morati da plaćate dodatno ako imate i kompjuter i televizor", rekla je Filipeti.

Nova mera koja bi obuhvatala one koje imaju PC, ali ne i televizor, te do sada nisu morali da plaćaju televizijsku pretplatu mogla bi da krene od 2013. godine, prenosi Rojters.

Prema podacima istraživanja sprovedenog u martu, više od 11 miliona Francuza gleda TV programe putem računara ili tableta, što je 41 posto više nego 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: