Nintendo otkrio svoju onlajn strategiju

Japanski proizvođač konzola, kompanija Nintendo, saopštila je da će lansirati onlajn mrežu kao prateći deo svog novog uređaja, konzole Wii U, prenosi agencija Rojters.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

09:22

Default images

Strategija je slična onoj koju imaju njihovi konkurenti, na primer kompanija Sony ili Microsoft (PlayStation Network, Xbox Live), piše Rojters, iako su analitičari zabrinuti da je Nintendo možda prekasno odlučio da se uključi na ovo tržište, te da će mu sada biti teže da uspe.

Mreža će se zvati Miiverse, a iz Nintenda kažu da će u budućnosti biti dostupna i korisnicima mobilnih uređaja.

Uoči E3 konferencije u Los Anđelesu, gde se očekuje da Nintento predstavi finalnu verziju Wii U konzole, predsednik kompanije, Satoru Ivata, rekao je da se ljudi možda pitaju da li je Wii U samo naslednik originalne konzole ili nešto potpuno drugačije. Njegovo mišljenje je da se radi o obe stvari.

Ivata je predstavio dva kontrolera za Wii U, tradicionalniji Wii U Pro Controller, i Wii U Gamepad, koji u odnosu na verziju predstavljenu prošle godine, piše Verge, ima NFC čitač, žiroskop, izmenjena je ergonimija i dimenzije uređaja, a oba kontrolera prikazana su u crnoj i beloj boji.

Njegovo video saopštenje možete videti na nintendo.com/nintendo_direct.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: