Pirate Bay zabranjen i u Indiji

Pošto je britanski sud naredio petorici velikih internet operatera da svojim korisnicima blokiraju pristup torent portalu The Pirate Bay, ista stvar dogodila se i u Indiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

10:23

Default images

U cilju zaštite autorskih prava izdavači muzike i filmova vrše sve veći pritisak na sudstvo pa zato ni ne čude ovakvi potezi. I dok s jedne strane grupe koje zastupaju filmsku, muzičku i izdavačku industriju slave, s druge na presudu britanskog suda organizacije za slobodni internet osuđuju kao cenzorski potez.

Korisnici iz Indije koji su se ovih dana pokušali da se "zakače" na stranicu thepiratebay.org dočekao je natpis "Ova stranica je blokirana ".

Indijski provajderi blokirali su pristup i KickAssTorrents i Bit Snoop stranicama, a na spisku zabranjenih neočekviano se našao i Vimeo servis koji služi za gledanje i razmenu video sadržaja.

Blokiranjem jednog od najvećih servisa za razmenu torenta, predstavnici muzičke, filmske i izdavačke industrije zadali su veliki udarac ilegalnoj distribuciji sadržaja, ali kao i do sada, pošto što bi se zabranio rad neke stranice korisnici bi ubrzo našli neku alternativu.

Ostaje nam da čekamo i vidimo kako će se stvari odvijati u ostalim zemljama kada izdavači ohrabreni ovim presudama krenu s tužbama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: