Objavljeni pobednici internet Oskara

Mediji su objavili osvajače Webby nagrada za dostignuća na internetu, koje će Međunarodna akademija digitalnih umetnosti i nauke dodeliti po 16. put na svečanoj ceremoniji u Njujorku 21. maja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.05.2012.

08:57

Default images

Nagrade koje dodeljue oko hiljadu članova Akademije (stručnjaka za veb i IT profesionalaca) pokrile su svu širinu interneta, od aplikacija za mobilne do zabavljača koji su postavili novo digitalno tle, kao što su Luis C. K. i Bjork.
Osoba godine je Luis C. K, koji je na svom sajtu za 5 dolara sam postavio komičarski specijal „Live at the Beacon Theater” da bi za manje od dve nedelje potom skupio preko milion dolara. Nagrada mu je dodeljena jer je postavio „novi presedan u distribuciji”.

Bjork je umetnik godine.
2011. islandska muzičarka je objavila album Biophilia kao multimedijalnu prezentaciju muzike i aplikacija.

Nagrada za „Proboj godine” dodeljena je Instagramu, foto-aplikaciji koju je nedavno kupio Facebook za milijardu dolara.

Džulijet Luis i Grejdon Šepard podelili su nagradu za najbolju glumicu viralnog videa ”S--- Girls Say”, parodije na svakodnevne ženske izraze koji je imao 16,2 miliona pregleda na YouTubeu i pokrenuo čitav trend sa sličnom tematikom. Šepard takođe glumi devojku.



Onion je najbolji komični vebsajt a njegov video kanal, Onion Network, nagrađen je za najbolji scenario za satiričan prilog „Kako da naterate momka da vas primeti dok imate seks sa njim”.



Nabolji komičar je Vil Ferel, osnivač sajta Funny Or Die, za svoju imitaciju Džordža V. Buša koji reaguje na smrt Bin Ladena.



Pinterest je najbolja aplikacija društvenih medija, a dobio je i nagradu publike za najfunkcionalniji vizuelni dizajn.

Najbolja muzička aplikacija je Spotify koja predstavlja „raskrsnicu između društvenog i zabavnog”.

Nagrada za novoustanovljenu kategoriju, za posebno dostignuće u društvenim promenama, otići će u ruke Facebooku, zbog „važne uloge u organizovanju masa”.

Webby ima po dva pobednika za svaku od preko 130 katgorija: zvaničnog i „glas publike”.

Nagrade će biti dodeljene u Dvorani Hammerstein u Njujorku a pobednički govori ne smeju biti duži od - pet reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: