Apple: "Nedelja na koju smo svi čekali"

Apple je vešto počeo da stvara atmosferu napetog iščekivanja. Na pozivnici za godišnju konferenciju developera stoji krilatica: „Sedmica na koju smo svi čekali”.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2012.

15:27

Default images

Ali onaj ko se nada otkrivanju iPhonea 5, verovatno će morati još da čeka.

Apple je objavio da će Worldwide Developers Conference (WWDC) biti održana 11-15. juna u San Francisku. Ulaznice su rasprodate za dva sata.

Ova konferencija ranije je poslužila kao povod za premijeru dva iPhonea (iPhonea 3GS 2009. i iPhonea 4 2010) pa se priča o godišnjem okupljanju neizbežno pretvorila u nadu da ćemo videti novu verziju iPhonea. A rečenca sa pozivnice samo je dolila ulje na vatru.

Međutim, kao i prošle godine, kad je u centru pažnje bio nov operativni sistem za Mac, ovogodišnja pompezna najava se više tiče softvera nego novog proizvoda.

„Ove godine smo spremili odličnu WWDC i jedva čekamo da sa developerima podelimo najnovije vesti u vezi sa iOS i OS X Mountain Lion”, kazao je Filip Šiler, viši potpredsednik marketinga.

Sa druge strane, ako Apple planira iznenađenje, svakako to ne bi sada priznao. Ali ima još faktora koji doprinose teoriji da je predstavljanje novog telefona malo verovatno.

iPhone 4S je izašao na tržište u oktobru i bilo bi nekarakteristično za Apple da najavi još jedan telefon samo osam meseci kasnije.

Takođe, tim koji dobija ne treba menjati. Nakon jučerašnje vesti da je u prva tri meseca ove godine prodato 35 miliona iPhonea - uprkos gunđanjima da, osim bolje kamere i bržeg procesora, 4S i nije neki napredak u odnosu na prethodnika - sa najnovijim modelom sve ide kako treba.

„Na osnovu sjajnih finansijskih rezultata, malo je verovatno da kompanija planira novi iPhone ovog leta. To će se skoro sigurno desiti na jesen”, napisao je Šon Ludvig za VentureBeat. „Očekujemo da će WWDC biti slična prošlogodišnjoj, gde je softver imao glavnu reč”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: