Oracle planirao da kupi RIM i Palm

Da su se kockice drugačije složile, moguće je da bismo danas razgovarali koristeći Oracle pametni telefon.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Sreda, 18.04.2012.

16:49

Default images

Drugi dan sudskog suočavanja Oraclea i Googlea otkrio je zanimljive pojedinosti o poslovnim planovima diva na čijem je čelu Leri Elison, piše The Inquirer.

Šef Oraclea svedočio je kako su u toj kompaniji razmišljali o stvaranju sopstvenog pametnog telefona, ali na kraju zaključili da je to loša ideja. Zbog toga su razmatrali kupovinu kompanije Research In Motion, proizvođača Blackberry uređaja, i Palma.

RIM se pokazao preskupim, Palm nedovoljno kompetitivnim, a sam Oracle nije imao dovoljno stručnjaka koji bi mogli samostalno razviti pametni telefon.

Elison je to ispričao odgovarajući tokom unakrsnog ispitivanja na pitanje tuži li Google zato što je propao njihov projekt pametnog telefona.

Više o sporu ove dve kompanije možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: