Intel distribuira LibreOffice

Intel je preko svoje onlajn prodavnice aplikacija namenjenih uređajima s njegovim procesorima, a pre svega prenosivim računarima klase Ultrabook, počeo da distribuira kancelarijski paket otvorenog koda LibreOffice za Windows kompanije SUSE, nezavisne poslovne jedinice u sastavu grupacije Attachmate.

Tehnopolis

Izvor: Mikro

Ponedeljak, 27.02.2012.

14:29

Default images

LibreOffice se kao alternativa Microsoft Officeu u Intelovoj prodavnici AppUp Store nudi u verzijama na pet jezika (engleskom, nemačkom, francuskom, španskom i italijanskom).

„Naši inženjeri su radili na kodu LibreOfficea kako bi ga optimizovali za Intelov hardver“, rekao je Don Foster, čelnik zajednice otvorenog koda u Intelu. „Njegovo dodavanje u našu prodavnicu je stoga potpuno očekivano i biće to zanimljiva stavka za sve korisnike Ultrabookova.“

Intel je istovremeno postao i član savetodavnog odbora The Document Foundationa, tela koje obezbeđuje savete i finansijska sredstva za projekat LibreOffice.

LibreOffice je izdanak projekta OpenOffice.org, nastao 2010. nakon što je Oracle kupio kompaniju Sun Microsystems. Podržava ga niz velikih imena među kojima su Red Hat, Google, Novell i Canonical. Poslednja verzija pod brojem 3.5 pojavila se prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: