Google menja politiku privatnosti

Uslovi korišćenja i politika privatnosti Googleovih servisa biće promenjena, a nova pravila stupaju na snagu 1. marta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2012.

11:20

Default images

U saopštenju objavljenom na zvaničnom Google blogu najavljena je nova, jednostavnija, politika privatnosti koja će pokriti više servisa.

“Glavna promena tiče se korisnika sa Google nalogom. Naša nova politika privatnosti jasno kaže da, ako ste ulogovani, mi možemo kombinovati informacije sa jednog servisa sa informacijama na ostalim servisima. Ukratko, tretiraćemo vas kao jednog kroisnika na svim našim proizvodima što znači jednostavnije i intuitivnije Google iskustvo”, navodi se na blogu.

To znači da će vas, na primer, nakon pretrage nekog pojma sledeći put na YouTubeu dočekati preporuka za video klipove koji se na taj pojam odnose.

Google je preuredio i tekst Uslova korišćenja, sa kojima se morate složiti kada pravite nalog na nekom od servisa, tako da su sada jednostavniji za čitanje, kažu iz ove kompanije.

I, iako reakcije na promene nisu dočekani pozitivnim komentarima, iz ove kompanije kažu da se oni ne menjaju, ostaju posvećeni slobodi podataka, ne prodaju informacije o svojim korisnicima niti ih dele i trude se da budu što transparentiji oko toga koje informacije prikupljaju.

U priloženom videu možete videti kratko objašnjenje nove Googleove politike koja stupa na snagu za nešto više od mesec dana. Google kaže da je konsultovao regulatorna tela pri njihovoj izradi, a promene se odnose na sve Google korisnike širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: