Smartfoni, pažnja: Stiže Gorilla Glass 2

Imaju ga iPhone i iPad - iako Apple zvanično ne priznaje njegovo prisustvo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 06.01.2012.

18:30

Default images

Zapravo, ima ga u sve većem broju na ekranima smartfona i tabletima; prema poslednjem proračunu, više od 500 miliona uređaja širom sveta ga nosi na sebi. Verovatno sve vreme gledate u njega a da i ne znate.

To je Gorilla Glass, super-snažno, kao pero lako staklo 21. veka koje proizvodi Pyrexov Corning. Kompanija se sprema da otkrije najnoviju verziju materijala, Gorilla Glass 2, na predstojećem CES-u u Las Vegasu (10-13. januar).

„Proizvođači handset i tablet uređaja idu u pravcu veće funkcionalnosti uz tanji dizajn” kaže Džejms Stajner, generalni menadžer u Corningu. „Najnovija inovacija u Gorilla Glass tehnologiji spremna je da odgovori na oba izazova i omogući širu penetraciju touch tehnologije”.

Iz kompanije ne žele da preicziraju koliko će jače i lakše biti novo staklo, ali sva je prilika da ćete morati baš da se potrudite da razbijete ekran na smartfonu koji je izrađen od Gorilla Glass 2.

Ovo staklo nije namenjeno samo malim uređajima. Kompanija je za CES spremila impresivni touchscreen od 82 inča, zajedno sa video zidom i zvučnicima prekrivenim Gorilla staklom.

Odavno se šuška da se ova tehnologija izrade laganog stakla koristi za iPhone, ali je to potvrđeno tek u Ajzaksonovoj biografiji o Stivu Džobsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: