Apple u dogovoru sa patent trollom?

Digitude Innovations je kompanija koja kupuje patente kako bi kasnije na osnovu njih ubirala prihode, tako što će tužiti kompanije koje ih koriste.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2011.

11:32

Default images

Izraz koji se koristi za kompanije nalik ovoj je patent troll, a sa jednom takvom se, izgleda, udružio Apple.

Prema pisanju CNeta, Digitude Innovations je tokom aprila objavio da je sklopio strateško partnerstvo sa jednom od najvećih proizvođača potrošačke elektronike.

Iako tada nije rečeno kojom, u tužbi nedavno podnetoj Međunarodnoj trgovinskoj komisiji, a protiv kompanija RIM, HTC, LG, Samsung, Motorola, Sony i Sony Ericsson, Amazon i Nokia, navode se dva patenta koja su ranije bila u vlasništvu Applea.

Oni su preuzeti od misteriozne kompanije Cliff Island, prenosi TechCrunch, a u situaciji kada se Apple na mnogim tržištima bori protiv različitih kompanija, izgleda neobično da proda jedan od svojih aduta.

Pomenuti portal navodi dva moguća scenarija - prvi, po kome Apple koristi Digitude kao svoju produženu ruku, ili drugi, po kome je Apple morao da im da ove patente jer je i on bio meta ovog patent trolla.

Iz Applea nisu kometarisali ovaj slučaj.

Šta vi mislite, koji od ova dva scenarija je izvesniji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: