"Android je ispred iPhonea"

Govoreći na konferenciji LeWeb u Parizu, Erik Šmit, predsedavajući UO kompanije Google, rekao je da je u ovom momentu Android ispred iPhonea.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2011.

10:03

Default images

Obrazlažući tu svoju izjavu Šmit je rekao da ima mnogo više proizvođača Android uređaja, opcija, besplatan je, isporučuje se više jedinica i cena uređaja je jeftinija.

Ali je istakao i da Android nije nastao po ugledu na iPhone, već da je Android nastao pre njega.

Inače, zvanična prodavnica aplikacija za ovu platformu, Android Market, ovih dana zabeležila je novi rekord - 10 milijardi preuzimanja aplikacija.

Na pitanje o Google Plusu i konkurenciji sa Facebookom, Šmit je rekao da se ne radi samo o tome da se takmiči sa Facebookom i ponudi mreža koja nudi bolju kontrolu privatnosti, već i da drugi servisi, kao što je na primer YouTube, uz dozvolu korisnika, a na osnovu informacija o tome kako su kreirani krugovi na Google Plusu, postanu društveniji.

Intervju u celini možete pogledati u priloženom videu.



Inače, poznati sajt Gizmodo preneo je tokom jučerašnjeg dana da čak i papa koristi Android. On će sa svog Sony tableta na Androidu aktivirati osvetljenje za praznike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: