MS i Apple za sporni zakon o pirateriji

Polemike oko uvođenja novog zakona koji se na oštriji način bori protiv onlajn piraterije ne prestaju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.11.2011.

14:53

Default images

Sporni zakon, koji daje pravo vlasnicima sadržaja da zatraže gašenje sajtova koji su na neki način povezani sa piratskim verzijama tih sadržaja, čak iako sadrže samo link ka njemu, podržavaju mnogi holivudski studiji.

Međutim, iza SOPA-e (Stop Online Piracy Act) stoje i neke IT kompanije. Biznis softver alijansa dala je podršku ovom zakonu, prenosi The Next Web.

Među članicama Alijanse nalaze se Apple, Adobe, Corel, Dell, Intel, Microsoft, Symantec i Kaspersky i druge kompanije.

Aleks Vilhem, autor pomenutog sajta, kontaktirao je Microsoft ovim povodom, ali iz ove kompanije nisu želeli da komentarišu.

Sa druge strane, neke od najpoznatijih svetskih IT kompanija, kao što su Yahoo, Google, Google i Facebook, pobunile su se protiv ovog zakona, a Erik Šmit, predsedavajući UO kompanije Google nazvao ga je drakonskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: