iPhone 5 je bio spreman?

Iako se nagađalo da bi moglo doći i samo do blagog unapređenja postojeće verzije, većina izvora bliskih kompaniji ili upoznatih sa njenim planovima pominjali su potpuno novi iPhone 5.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

10:15

Default images

Umesto njega, Apple je u oktobru predstavio iPhone 4S, spolja gotovo identičan kao i prethodni model uz izvesna hardverska unapređenja i novi softver. Business Insider sada piše da je iPhonea 5 ipak bilo.

Neimenovani izvor ovog sajta kaže da je isprobao iPhone 5 i da se tek mesec dana pred sam događaj odlučilo da on neće biti predstavljen.

Prototip, koji je prema izjavama ovog izvora bio spreman par meseci pre samog događaja, imao je ekran dijagonale 4-inča, zadnja strana je bila izrađena od aluminijuma, kao i na iPadu, bez fizičkog tastera, kamerom od 10 megapiksela i ličio je na razne slike prototipa koje su se mesecima pre predstavljanja mogle pronaći na internetu.

Zbog čega je Apple odlučio da predstavi 4s, a ne iPhone 5?

Izvor Business Insidera kaže da su postojale glasine da Stiv Džobs nije oduševljen 4-inčnim ekranom, jer dovodi do fragmentacije, što je jedna od najvećih zamerki koju je on imao u odnosu na Android ekosistem.

Neki drugi izvori ranije su govorili da je iPhone 5 bio poslednji veliki projekat na kome je Stiv Džobs radio, a ukoliko Apple nastavi svoju tradiciju predstavljanja novih generacija iPhonea u junu, koju je ove godine zaobišao, na konačnu potvrdu ili demant ovih informacija sačekaćemo još nešto više od sedam meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: