Adobe odustaje od mobilnog Flasha

Kompaniji Adobe predstoji restruktuiranje, osim otpuštanja oko 750 zaposlenih, Adobe će se u budućnosti fokusirati na oblasti digitalnih medija i digitalnog marketinga.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2011.

17:10

Default images

Jedna od donetih odluka, a u sklopu restruktuiranja, je i da se Flash plejer za mobilne više neće razvijati. Umesto njega, Adobe će se fokusirati na HTML5 i Adobe AIR.

“HTML5 je sada univerzalno podržan na većini mobilnih uređaja, u nekim slučajevima jedino je on i podržan. Ovo čini HTML5 najboljim rešenjem za kreiranje i distribuciju sadržaja na svim mobilnim platformama”, rekao je na svom blogu Deni Vinokar, potpredsednik Adobea.

Ovakvu odluku mnogi su prokomentarisali kao moralnu pobedu Applea, čiji mobilni uređaji inače ne podržavaju Flash, smatrajući ovu tehnologiju prezahtevnom i nestabilnom, a upravo su konkurenti predstavljajući svoje proizvode podršku za Flash često isticali kao jednu od komparativnih prednosti koja korisnicima pruža “puno web iskustvo”.

Što se otpuštanja tiče, 750 zaposlenih čini oko 9 posto radne snage kompanije, a nije poznato koje divizije će biti obuhvaćene otpuštanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: