Korisnici IE imaju niži IQ?

Kanadska kompanija AptiQuant sprovela je istraživanje koje je za cilj imalo povezivanje koeficijenta inteligencije ispitanih i browsera koji oni koriste. Rezultati do kojih su došli nisu pohvalni za one koji preferiraju Microsoftov Internet Explorer.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

17:36

Default images

Više od 100 hiljada ljudi uradilo je onlajn IQ test čiji su rezultati kasnije povezani sa podacima o browseru iz kog su pristupali testu.

Rezultat do kojih je AptiQuant došao govore da korisnici Internet Explorera imaju koeficijent inteligencije niži od prosečnog, oni koji koriste Chrome, Firefox i Safari u proseku imaju IQ nešto iznad proseka, dok su najviši IQ imali oni koji koriste Operu i Camino.

Korisnici starijih verzija Internet Explorera, 6 i 7, imaju IQ nešto iznad 80, ali korisnici najnovije verzije nisu, opet u proseku, prešli granicu od 100, za razliku od korisnika svih drugih browsera.
Photo: AptiQuant
Osim prikazivanja aktuelnih podataka, napravljeno je i poređenje sa podacima od pre pet godina, a izveštaj u celini možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: