eZakazivanje za lične karte i pasoše

Ukoliko želite da predate dokumenta za izdavanje lične karte ili pasoša u četiri beogradske policijske stanice (Čukarica, Novi Beograd, Zemun i Zvezdara) ili Policijskoj upravi Novi Sad, od danas svoj termin za to možete zakazati putem interneta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

15:37

Default images

Pilot projekat, eZakazivanje, za sada funkcioniše samo u ovih pet policijskih stanica, a nastao je u saradnji Uprave za Digitalnu agendu i Ministartstva unutrašnjih poslova.

U ovom momentu mogu zakazati samo termini za izdavanje ličnih dokumenata, a termin je moguće zakazati najviše 14 dana unapred.

Cilj ovog pilot projekta je, kako se u zvaničnom saopštenju navodi, pomoći da se smanje gužve na šalterima, a kada će i druge policijske stanice dobiti ovu mogućnost zavisi od dva faktora - ispunjenosti tehničkih uslova i zainteresovanosti građana.

Nakon pilot faze, sistem eZakazivanja biće implementiran u svim organima državne uprave i lokalne samouprave, kažu iz Uprave za Digitalnu agendu.

Zakazivanje se vrši na sajtu eUprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: