Wikipedia dodaje Love dugme

Od srede, 29. juna, engleska Wikipedia biće obogaćena novim dugmetom nazvanim WikiLove.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2011.

10:53

Default images

Naime, kako za svoj opstanak i obim može zahvaliti uglavnom volonterima, Wikipedia je želela da im pokaže da se njihov rad ceni, jer ukoliko ljudi dobiju pohvale za ono što rade, to će češće činiti u budućnosti.

Tako se došlo na ideju uvođenja WikiLove dugmeta, kreiranog od strane Rajana Kalderija, jednog od programera Zadužbine Wikimedia. Posetioci sajta biće ohrabreni da kliknu na to dugme ukoliko smatraju da je sadržaj koji su pronašli vredan pohvale, a imaće izbor od nekoliko vrsta "ljubavi" koje mogu poslati autoru, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Na strani Razgovor korisnika koje je taj sadržaj napisao, biće vidljive sve poruke koje je dobio od onih koji su njegov tekst smatrali korisnim.

Oni koji novu funkciju žele da isprobaju odmah, to mogu učiniti na prototip verziji sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: