Grupa Anonymous protiv cenzure u Turskoj

Poznata hakerska grupa Anonymous izvršila je nekoliko napada na sajtove turske vlade, zbog internet cenzure koju ova vlada sprovodi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 10.06.2011.

15:26

Default images

Osim DDoS napada na sajtove vlade, kasno sinoć i sajt telekomunikacionog tela koje je donelo odluku o filtriranju internet sadržaja nije bio u funkciji.

Zakon o filtriranju interneta stupiće na snagu 22. avgusta, a to znači da će od tada svi provajderi morati da ponude svojim korisnicima četiri načina filtriranja sadržaja na internetu- za decu, porodice, domaćinstva i standardnog. Na osnovu odabira jednog od njih, građanima će pojedine vrste sadržaja biti blokirane.

U svom saopštenju grupa Anonymous navodi da će filtriranjem sadržaja turska vlada moći da beleži svačiju internet aktivnost, kao i da time postiže novi nivo cenzure.

Turska je i ranije sprovodila mere kontrole interneta u svojoj zemlji, u kojoj je blokirano hiljade sajtova. Sredinom maja, širom zemlje organizovani su protesti protiv uvođenja filtriranja interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: