Sirija ostala bez interneta

Nakon jučerašnjih protesta protiv vlasti u Siriji, građanima ove države vlada je onemogućila pristup internetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 04.06.2011.

09:39

Default images

Blokirana je 3G, DSL i dial-up konekcija, a osim interneta, mediji prenose i da postoje problemi i u funkcionisanju telefonskih linija. Trenutno su dostupni samo pojedini vladini sajtovi, izvestila je analitička kompanija Renesys.

Ukidanje pristupa internetu nije bilo teško izvesti, jer je praktično jedini internet provajder u Siriji SyriaTel, koji je u vlasništvu države. Vlasti ove zemlje su i ranije nadgledati internet saobraćaj, a mnogi sajtovi, uključujući društvene mreže, blokirani su u poslednjih par meseci.

Inače, broj korisnika interneta u Siriji značajno je porastao u poslednjih par godina, a prema podacima Međunarodne unije za telekomunikacije, u 2009. godini petina stanovništva imala je pristup internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: