Za IE6 dani su odbrojani

I to ne od strane korisnika, već je i sam Microsoft shvatio da je vreme da se ovaj softver penzioniše.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2011.

11:00

Default images

Tim povodom iz Microsofta su pokrenuli sajt IE6Countdown.com (IE6Odbrojavanje), sa ciljem da korisnike upute na razloge zbog kojih bi trebalo da pređu na nove verzije, ali i da im ponude pomoć u tome.

Iako je nastao pre deset godina, broj korisnika Internet Explorera 6 u svetu nije zanemarljiv, i ima udeo od 12 posto na svetskom tržištu browsera. Procenat je za 9 posto manji nego prošle godine, ali i dalje visok, a zemlja u kojoj se ovaj verzija IE-a najviše koristi je Kina.

"Pre deset godina rođen je browser.... Sada je vreme da se sa njim oprostimo", kažu iz Microsofta.

Cilj koji iz ove kompanije žele da ostvare pokretanjem ovog sajta je da udeo Internet Explorera 6 spadne na manje od 1 posto,a to će učiniti tako što pozivaju ljude da postave banere na svoj sajt, koji će posetiocima sugerisati da pređu na noviju verziju, ali i tako što će širiti ovu ideju među svojim prijateljima.

Pravi prijatelj ne bi dozvolio svom prijatelju da i dalje koristi IE 6, kažu iz ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: