Arnova - tablet ekonomske klase

Francuski proizvođač Archos predstavio je na Cebitu e-čitač sa ekranom u boji i najavio prvi tablet uređaj ekonomske klase koji će prodavati pod robnom markom Arnova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2011.

11:53

Default images

E-čitač Archos 7ob ima rezistivni ekran od 7 inča čija je rezolucija 800 x 480 piksela i memoriju od 4 GB. Pored toga što može da prikazuje elektronske knjige u formatima PDF i EPUB, može da reprodukuje audio i video sadržaje, a omogućava i surfovanje preko Wi-Fi veze 802.11b/g.

Baterija mu traje sedam sati kad reprodukuje video, deset i više sati kad služi za čitanje, a osam kad se krstari internetom.

Ugrađeni miniUSB priključak služi za prenošenje datoteka, ali ne i za punjenje baterija, zbog strujnog ograničenja, tako da se za napajanje koriste adapter i posebna utičnica. Cena ovog uređaja s PDV-om je 130 evra.

Archos je prikazao i prototip svog prvog uređaja iz serije Arnova, Android tablet s ekranom od 8 inča koja će takođe koštati 130 evra, kada kroz tri nedelje stigne u prodavnice.

Robna marka Arnova označavaće proizvode donje klase u koju spadaju oba ova uređaja, jer imaju rezistivne ekrane i koriste operativni sistem Android 2.1 umesto verzije 3.0 koja je optimizovana za tablet računare.

Archos će uskoro ponuditi još dva Arnova tableta: model sa ekranom od 7 inča po ceni od 100 evra i verziju od 10 inča za 200 evra. Ono što je zanimljivo je da će oba modela imati taster osetljiv na dodir, smešten pored ekrana, koje ima funkciju miša, odnosno služi za pomeranje kursora.



Izvor: Mikro

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: