Linux će profitirati od MS-Nokia saradnje

Bliska saradnja Nokije i Microsofta mogla bi naterati manje proizvođače telefona da se okrenu alternativnim platformama, nadaju se iz LiMo fondacije, a to bi moglo doneti korist Linux mobilnoj platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.02.2011.

12:31

Default images

Fondacija Limo, osnovana januara 2007. godine, a čiji osnivači su kompanije Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic Mobile Communications, Samsung Electronics i Vodafone, nada se da će im partnerstvo Microsofta i Nokije, doneti korist.

Morgan Gilis, koji se nalazi na čelu ove fondacije, rekao je za Rojters da sada, kada se Microsoft i Nokia povezuju, a Android postaje sve zastupljeniji, ostali proizvođači će morati da potraže druga rešenja kako bi izbegli neuspeh, praveći paralelu sa pojedinim proizvođačima računara koje je zadesio takav scenario.

Po njegovom mišljenju, novo partnerstvo odlično je i za Microsoft, ali je neizvesno za Nokiju. Inače, odmah nakon što su informacije o partnertsvu objavljene počela su nagađanja o finansijskoj strani, a izvršni direktor Nokije, Stiven Elop, govoreći o tome koliko će Nokia od ove saradnje profitirati, rekao je da se radi o milijardama.

Osvrt na Nokia - Microsoft situaciju dolazi u momentu kada je fondacija predstavila najnoviju verziju svoje mobilne platforme bazirane na Linuxu - LiMo 4, a prvi uređaji na ovoj platformi očekuju se u drugoj polovini godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: