WiFi za ceo London do 2012. godine

Boris Džonson, gradonačelnik Londona, želi da spremno dočeka naredne Olimpijske igre, koje će se 2012. godine održati u prestonici Velike Britanije.

Izvor: Benchmark

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

13:00

Default images

Za tu priliku će London biti "pretvoren u gigantski WiFi hot-spot", odnosno biće u potpunosti pokriven WiFi konekcijama. Kako je rečeno, "svaka lampa javne rasvete i svaka autobuska stanica će imati ruter na sebi", sa mnoštvom dodatnih lokacija, čime će se obezbediti 100% pokrivenost britanske prestonice.

Začkoljica? Nigde se ne kaže da će usluga biti besplatna. Gradonačelnik Džonson je za London Evening Standard rekao da želi da učini London "tehnološkom prestonicom sveta", ali nigde nije objavljeno da će usluga biti besplatna, što se inače najavljuje "na sva zvona" kada se radi o sličnim projektima, tako da će se stanovnici i posetioci verovatno plaćati ovaj servis ukoliko ga budu želeli koristiti nakon Olimpijskih igara.

Dodatna korist ovog projekta je smanjivanje opterećenja 3G saobraćaja, koje je veoma izraženo u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: