Jobs ponovo kritikuje Flash

Jedna od najvećih zamerki nedavno promovisanog Apple iPad tablet računara je nedostatak podrške za Adobe Flash.

Izvor: Bozza Bench

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

18:20

Default images

Prema rečima Stiva Džobsa to i nije tako loša stvar. Prema njegovim rečima, Adobe Flash jednostavno „ubija“ CPU performanse. Uz to, Džobs se osvrnuo i na problem mnogobrojnih sigurnosnih rupa, a upravo je Adobe Flash označen kao glavni krivac i „otključana kapija“ za ulazak virusa.

Takođe, on je rekao kako je to „stara tehnologija“ i da apsolutno ne zaslužuje da se nađe na uređaju poput iPada. Njegovi saradnici su zauzeli identične pozicije kao i pre dve godine na sastanku deoničara kompanije Apple kada je Steve potanko objasnio zašto Flash tehnologija ne može biti implementirana na iPhone uređaje, rekavši da je previše spora da bi uopšte bila od ikakve koristi.

Za lakšu, Flah Lite verziju, izjavio je da ona nije sposobna ni za prikaz najjednostavnijih web sadržaja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: