Google objavio Chrome 2.0 alfa

Posle objavljivanja pune verzije Web čitača Chrome 1.0 u decembru, Google je objavio verziju Chrome 2.0 alfa koja sadrži mnoga upadljiva poboljšanja. Chrome 1.0 je pogotovo prošao generalku u pogledu načina na koji tretira protokol HTTP.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.01.2009.

22:23

Default images

Chrome 2.0 može automatski da kompletira tekstualna polja, zumira celu stranu, kvalitetnije proveri pravopis i automatski pomera sadržaj po vertikali. Google trvrdi da je verzija 2.0 alfa pouzdanija, a takođe i brža, jer ređe pristupa disku.

U novoj verziji se mogu uvoziti oznake stranica iz Google Bookmarksa, što Chrome 1.0 ne može. Kartica se može povući u pojedine delove ekrana uz pojavljivanje ikonice za pristajanje. Zanimljiva nova mogućnost su „Profili“. Pomoću njih korisnik može da razdvoji pojedina podešavanja (uključujući oznake, istoriju i kolačiće) u različite kategorije.

Koristi se i nova verzija softverskog sistema za vizuelizaciju WebKit, identična onoj koju koristi Appleov Safari 3.1. Zahvaljujući tome omogućene su refleksije, maske i gradijenti.

Da bi dobili novu verziju čitača Chrome 2.0, korisnici moraju da imaju instaliranu verziju Chrome 1.0, kao i da budu prijavljeni na Googleov Developer Preview Channel. Pošto je Chrome 2.0 u fazi alfa valja očekivati česta „zaglavljivanja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: