Huawei sprema LiteOS platformu za Internet of Things

Kineski gigant Huawei priprema se za pokretanje operativnog sistema za Internet of Things, čija veličina će biti svega 10 KB.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

15:02

Default images

Huawei poručuje da je njihov LiteOS najlakši softver takve vrste i da može da se koristi za širok opseg uređaja - od nosivih uređaja do automobila.

Huawei predviđa da će do 2025. godine biti oko 100 milijardi povezanih uređaja na svetu, uz dva miliona novih senzora raspoređenih na svakih sat vremena. Kompanija takođe poručuje da će novi operativni sistem biti "otvoren za sve developere", kako bi im bilo omogućeno da brzo kreiraju pametne proizvode.

Ipak, još uvek nije jasno da li će LiteOS biti u potpunosti open-source softver. Vilijam Ksu, šef planiranja i marektinga, poručio je da njegova kompanija nije zainteresovana za izradu sopstvenih gedžeta povezanih na internet. "Želimo da obezbedimo povezivanje, ne i uređaje" poručio je on za The Financial Times.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: