Google olakšao kontrolu Androida sa računara

Google je počeo da značajno olakšava kontrolisanje Android telefona sa računara, posebno kada su u pitanju najčešće korišćene funkcije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

14:22

Default images

Evo šta je potrebno uraditi kako bi se slale poruke i smernice, pronalaženje telefona i podešavanje alarma na telefonu, a sve preko desktop računara.

Prvo je potrebna najnovija verzija Google aplikacije. Potom je potrebno pokrenuti Google Now i pritisnuti na context meni s leve strane - odavde je potrebno otići u Settings > Now cards i uključiti "Show cards" i "Show notifications" opcije. Iz Settings menija, idete u Account&privacy > Google Account history > uključite Web & App Activity (ukoliko već nije uključen). Ulogujte se na desktop browser sa istim Gmail nalogom koji koristite na telefonu. Sada možete slati desktop komande na telefon ukucavanjem sledećeg:

Find my phone - prikazuje lokaciju telefona kada je ovaj uključen i povezan na Internet. Moguće je i naterati telefon da zvoni pet minuta, klikom na "Ring".

Set a reminder - moguće je ukucati na šta želite da vas telefon podseti i kada da se podsetnik pokrene, potom kliknete na "Remind me on my devices".

Set an alarm - slično kao i kod prethodne funkcije, s tim što ovoga puta ukucavate kada želite da se pokrene alarm.

Send directions to my phone - ukucajte adresu, kliknite na "Send directions to your phone", kliknite na notifikaciju koja se pojavi na uređaju i započnite navigaciju kroz Google Maps.

Send a note to my phone - ukucajte čitavu poruku u predviđeno polje, kliknite na "Send note to your phone" opciju. Na telefonu će se pojaviti obaveštenje sa porukom, koju možete sačuvati u aplikaciji ili kopirati.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: