Nokia se ipak ne vraća na smartfon tržište

Nakon što je najveći broj IT medija, pre nekoliko dana objavio izjavu jednog od zvaničnika kompanije Nokia o povratku na smartfon tržište, finski gigant je danas diskreditovao ove navode.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Nedelja, 26.04.2015.

18:41

Default images

U kratkoj poruci, objavljenoj na svom sajtu, Nokia ističe da "trenutno ne postoje planovi o proizvodnji ili prodaji potrošačkih telefona". Nokia dodaje: "Ovi izveštaji su lažni, i sadrže komentarne koji su netačno pripisani zvaničniku kompanije Nokia".

Prošlo je godinu dana od kako je Microsoft okončao kupovinu mobilnog odeljenja Nokije, ali to nije sprečilo glasine i priče o tome da bi finska kompanija jednog dana mogla da se vrati na tržište telefona. Kakvi god planovi Nokije budu, kompaniji su i dalje vezane ruke ugovorom sa Microsoftom, koji Nokiu obavezuje da svoj brend na telefonima ne može da koristi pre četvrtog tromesečja 2016. godine.

Velike su šanse (bazirano na ranijim komentarima od strane Nokije) da će kompanija telefone kreirati u partnerstvu sa drugim proizvođačima.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: