Da li je Apple konačno prestigao Samsung?

Samsung je godinama prodavao više smartfona nego Apple. Koreanski proizvođač proizvodi više desetina različitih uređaja, od kojih većina košta daleko manje od iPhonea.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Petak, 30.01.2015.

09:01

Default images
Beta / AP Photo/Andy Wong

Međutim, poslednja tri meseca prošle godine, Apple je konačno prestigao Samsung, navodi jedan analitičar.

Tokom tog perioda, Apple je prodao 74,5 miliona iPhone uređaja, što je više od bilo koje druge kompanije u istom periodu, tvrde Ben Badžarin, analitičar Creative Strategies konsultantske firme iz San Hosea.

Samsung, s druge strane, nije objavio tačne brojeve o tome koliko je smartfona prodao. U sastanku sa investitorima ove nedelje, Samsung je saopštio da je prodato između 71 i 76 miliona smartfona u poslednja tri meseca 2014, a Badžarin procenjuje da je reč o 72 miliona telefona.

“Mnogi analitičari se slažu da sada vredi diskutovati o tome da li će sledeće godine Apple prodati više smartfona u 2015. nego Samsung”, kaže Badžarin.

Osim što je imao verovatno i najbolju završnicu godine u istoriji poslovanja, Apple bi i početkom 2015. mogao da zabeleži rekordne rezultate.

Naime, iPhone je postao najbolje prodavan uređaj u Kini, što znači da će mnogi pred kinesku Novu godinu sledećeg meseca, poželeti da časte sebe ili bližnje novim telefonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: