I Microsoft ulazi u VR trku

Posle više od dve decenije sna o dostupnoj virtuelnoj realnosti, izgleda da je revolucija na pomolu, a u VR trku se posle kompanija Oculus (Rift), Sony (Morpheus), Samsung (Gear VR), pa čak i Google (Cardboard), uključuje i Microsoft.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

10:23

Default images

DigiTimes piše da je timu koji stoji iza Microsoft Surfacea dodeljen novi zadatak, koji podrazumeva razvoj i izradu "uređaja za virtuelno igranje, koji se nosi na glavi".

Nije poznato koliko dugo se radi na projektu, ali se pretpostavlja da se sprema za sledeći E3 (jun 2015) na kome će ukrstiti koplja sa rivalskim projektom "Morpheus" iz Playstation kuhinje.

S obzirom na to da su Xbox kontroleri postali uobičajena perferija za PC, kao i za najavljeno otvaranje dvosmernog prolaza između PC i Xbox ekosistema (Windows 10), verovatno će uređaj biti dostupan i za gejmere koji nisu vezani za Microsoftovu konzolu.

Nova Elita, najavljeni Star Citizen i No Man's Sky vratili su svemirske simulacije na scenu, ako u doglednom roku stigne i udoban, jeftin i efektan VR, biće ovo dobre godine za gejming.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: