"Apple je opresivan i težak"

Jedan od ključnih proizvođača i partnera za Apple-ove proizvode, GT Advanced Technologies nedavno je iznenada proglasio bankrot.

Tehnopolis

Izvor: Tportal.hr

Utorak, 21.10.2014.

08:52

Default images

Iako je već neko vreme poznato da su ugovori s kompanijom iz Kupertina krajnje restriktivni, Appleovi partneri do sada nisu imali prilike da progovore o svojim poslovnim aranžmanima.

Međutim, na prvom ročištu povodom bankrota, advokati kompanije GT Advanced Technologies, koja proizvodi safirne delove, između ostalih i za Apple, insistiraju na objavi što je moguće većeg broja informacija iz ugovora – što je u interesu zajmodavcima i deoničarima.

U saopšternjima prošle nedelje, ova kompanija je svoj ugovor o snabdevanju Applea komponentama nazvala “opresivnim i teškim”. Jedna od očekivanih stavki bila je ta da je kompanija dužna 50 miliona dolara Appleu, u slučaju da neke komponente “procure” u javnost.

Osim brojnih glasina da će barem jedan novi iPhone imati ekran od safirnog stakla, analitičari su verovali da će Appleov partner u priči zabeležiti neverovatan poslovni rast.

Kompanija iz Arizone je, suprotno očekivanjima, bankrotirala, a oba nova mobilna telefona koje je predstavio Apple nisu donela “očekivani” novitet.

Štaviše, GT Advanced Technologies većinu krivice za bankrot svaljuje na Apple, jer im nije na vreme isplatio 139 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: