Retina iMac računari uz Yosemite stižu sledećeg meseca

Nova linija Apple-ovih iMac računara sa Retina ekranima ultra-visoke rezolucije nalaze se u završnoj fazi testiranja, navodi izvor za 9to5mac koji je imao prilike da koristi jedan od ovih računara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

18:45

Default images

Nove računare će karakterisati tanak profil sličnog dizajna kao trenutni modeli, ali će imati moćnije procesore i poboljšane WiFi antene.

Činjenica da se iMac nalazi u završnoj fazi testiranja ukazuje nam i na to da se Apple priprema da ih objavi zajedno sa OS X Yosemite operativnim sistemom ove jeseni.

Retina iMac će takođe označiti prvi Apple-ov pohod na Retina desktop računare. Što se tiče rezolucije novih Retina iMac računara, OS X Yosemite beta sadrži reference za rezolucije 6400 x 3600, 5760×3240 i 4096×2304 piksela.

Izvori takođe navode da Apple priprema ažuriranja za iMovie i Final Cut Pro sa poboljšanim alatkama za izmene 4K snimaka visoke rezolucije.

Apple takođe radi i na 12-inčnoj Retina MacBook seriji, ali se ovi modeli ipak očekuju tek početkom naredne godine.

Izvor: Benchmark.rs/9to5Mac

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: