Šta Google sada želi od web sajtova?

Google želi da se otarasi frustrirajućih "404 error" stranica i da da svoj doprinos kako bi web sajtovi bili više interaktivni, čak i kad niste povezani na internet.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

14:11

Default images

Kompanija je nedavno razvila novu tehnologiju nazvanu "Service Workers", a Google-ov softverski inženjer Aleks Rasel je na O'Reilly Velocity konferenciji ove nedelje u Njujorku govorio naširoko o njoj.

Service Workers je zapravo novi standard pregledača koji omogućava da web sajtovi sačuvaju dokumente lokalno (slično aplikacijama), u cilju renderovanja keširanih stranica ili bilo kog drugog interaktivnog sadržaja. Recimo, učitavate web sajt i baš u tom trenutku uđete u prostor koji nije pokriven mrežom, tada ćete videti stariju verziju sajta umesto poruke o grešci. Kako Rasel kaže: "Mi želimo da se učita nešto umesto ničega".

Pošto novi standard skladišti podatke lokalno, on ubrzava proces učitavanja web sajta. Prvo prikazuje interfejs ili keširanu stranicu sačuvanu na vašem uređaju, a istovremeno je ažurira, te nećete morati da čekate da se pojavi velika slika na primer, pre nego što ostatak web sajta bude vidljiv.

Izvor: Benchmark.rs / Engadget

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: