Android i iOS u 96 posto smartfona

Operativni sistemi Android i iOS nalaze se u 96,4 odsto smartfona prodatih u svetu.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Petak, 15.08.2014.

17:00

Default images

Googleov sistem Android, koji koristi veliki broj proizvođača mobilnih telefona, zauzima 84,7 odsto tržišta, objavila je analitička kompanija IDC.

Iako u drugom tromesečju 2014. godine beleži blagi rast obima prometa, sa 35,2 miliona prodatih iPhoneova, Appleova mobilna platforma iOS beleži pad u procentima, sa tržišnim udelom od 11,7 odsto, dok je on u drugom tromesečju 2013. godine iznosio 13 odsto.

Uprkos naporima Microsofta, njegov operativni sistem Windows Mobile još ne uspeva da potvrdi svoj prodor, pa čak beleži pad na 7,4 miliona komada prodatih u drugom tromesečju 2014. godine, dok je lani prodato 8,2 miliona jedinica.

IDC je objavio i da tržište mobilnih telefona ne poznaje krizu, navodeći da je u drugom tromesečju ove godine prodato u svetu 301,3 miliona smartfona, što predstavlja rast od 25,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zanimljivo je da nikada ranije nije prodato toliko smartfona u jednom tromesečju.

Foto: .RGB. / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: