Da li je na vidiku kraj velikog tehnološkog "rata"?

Apple i Googleova jedinica Motorola Mobility postigle su nagodbu za sve međusobne tužbe vezane za patente smartfon tehnologija, čime je okončan jedan od najvećih tehnoloških "ratova".

Tehnopolis

Izvor: Daily Mail

Subota, 17.05.2014.

14:02

Default images

U zajedničkom saopštenju, kompanije su objavile da će čak zajedno raditi u nekim oblastima reforme patenata.

Apple i proizvođači mobilnih telefona koji koriste Android softver do sad su podneli na desetine tužbi zbog povreda patenata, kako bi zaštitili svoje tehnologije.

Zanimljivo je međutim da se nagodba ne odnosi na Appleove tužbe protiv Samsunga, ali stručnjak za patente Florijan Mjuler kaže da bi i ti sporovi uskoro mogli da budu okončani.

Razlog za to, objašnjava Mjuler, je to što su obe strane sve svesnije da ne mogu pobediti.

Inače, "najskuplji" slučaj sukoba između Applea i Motorole počeo je 2010.

Motorola je optužila Apple za povredu više patenata, uključujući i onaj koji se odnosi na funkcionisanje mobilnih telefona u 3G mreži, dok Apple tereti Motorolu za povredu patenata vezanih za dizajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: