Nošenje Google Glassa u javnosti sve opasnije

Novinar Kajl Rasel kaže da mu je prišla mlada žena, viknula "Glass" i zgrabila naočare vredne 1500 dolara. Razbila ih je, a novinar misli da je baš to bio cilj...

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

08:55

Default images

Još jedan korisnik Google Glassa postao je žrtva napada u San FrancisКu. Ovaj put reč je o 20-godišnjem novinaru Kajlu Raselu, prenosi Mashable.

Podsetimo, u februaru je u jednom baru u istom gradu napadnuta žena koja je nosila Googleove naočale.

Rasel je u petak uveče bio na putu prema železnici BART kada je neka žena u ranim dvadesetima viknula "Glass!", zgrabila mu naočare s glave i pobegla. Rasel i njegovi prijatelji krenuli su za njom, ali nisu uspeli da je uhvate.

Žena je tokom bega bacila 1.500 dolara vredne naočare na pod i razbila ih. Rasel smatra da joj je upravo to bio cilj, a ne krađa.

"Po tonu kojim je viknula "Glass!" i načinu na koji je razbila Glass mislim da joj je uništenje naočara bilo cilj", rekao je Rasel za Mashable. Dodaje kako je Googleov gedžet sada pokvaren i neupotrebljiv.

Rasel je uveren da ovaj napad nije povezan s protestom sa kog je izveštavao u petak. Meštani, naime, protestuju protiv Googlea jer smatraju da dolazak bogatih iz sveta tehnologije doprinosi rastu cena nekretnina i tako otežavaju život manje bogatim starosedeocima. Konkretno, ovaj protest je bio organizovan protiv Googleovog advokata Džeka Halprina, koji je iz zgrade koju je kupio i u koju se uselio izbacio ostale stanare.

Protestantima smeta i što Google besplatno koristi gradske resurse, poput autobusnih stajališta za svoje autobuse kojima prevozi zaposlene na relaciji San Francisko - Silikonska dolina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: