Ukidanjem podrške za XP banke u problemu

Banke će se naći u problemima nakon što Microsoft realizuje svoju odluku i ukine podršku za operativni sistem Windows XP, jer većina bankomata širom sveta koriste upravo ovaj operativni sistem.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

12:35

Default images

Prema podacima Rojtersa, oko 95 posto automata širom sveta koriste XP, što znači da će banke morati da plate milione za novi operativni sistem.

Podsećanja radi, podrška XP-u prestaje 8. aprila ove godine.

Do toga je ostalo manje od mesec dana, a mnoge nepripremljene banke će biti prisiljene da plate Microsoftu za produženje ugovora dok ne kupe novi operativni sistem.

Primera radi, banke u Velikoj Britaniji će Windows 7 platiti između 60 i 70 miliona evra.

Najnoviji podaci pokazuju da Windows XP još uvek koristi više od četvrtine personalnih kompjutera i da je korišćenje čak poraslo u periodu od januara do februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: