Motorola: Google je Androidov telohranitelj

Jedan od izvršnih direktora Motorole Stiv Horovic objasnio je da je Googleova uloga u odbrani Androidovog ekosistema izuzetno važna za ovu platformu.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Petak, 14.03.2014.

17:25

Default images

S obzirom na to da je Android najpopularnija mobilna platforma na planeti, pomislili biste da mu ne treba nikakva zaštita, ali neprestana borba oko patenata naterala je Google da stane na čelo odbrane ovog OS-a.

Kupovina Motorole dozvolila je Googleu da dođe u posed nekih od ključnih patenata u mobilnom svetu, a kada je proizvođača telefona prodao Lenovou, gigant za internet pretragu u transakciju nije uključio te iste patente.

Motorolin softver guru Stiv Horovic objasnio je da je to omogućilo kompaniji da se fokusira na proizvod a da tužbe ostavi Googleu.

„Niko ne voli da vodi borbe u sudnici. Ono što je Google uspešno uradio jeste preuzimanje uloge zaštitnika celokupnog ekosistema tako da možemo da prestanemo da upiremo prstima jedni u druge i počnemo da se jednostavno takmičimo na tržištu. Imamo dozvolu Googlea za naše patente tako da nemamo nikakvih problema sa njegovom konsolidacijom i osnaživanjem radi svoje odbrane. Android ekosistem je odlično mesto za nas“, izjavio je Horovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: