Nokijin Android telefon možda i nije toliko slab

Spekulacije u vozi sa Nokijinim prvim Android smartfonom pojavljuju se neprestano, međutim, uzbuđenje je više fokusirano na OS nego na performanse, pošto one, barem na papiru, i nisu toliko spektakularne.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Subota, 01.02.2014.

12:51

Default images

Iako su mnogi oduševljeni idejom Android smartfona koji će praviti Nokija, performanse, koje uključuju 1GHz dual core procesor i 512MB RAM-a nisu prevelik razlog za uzbuđenje.

Međutim, BrowserMark 2 benčmark testovi pokazali su da Normandy i nije toliko slab i da je u rangu sa modelom Lumia 1020 sa 1885.88 poena dok je Lumia na testu dobila 1776 poena.

Ovo Normandy i dalje stavlja poprilično iza premijum Android modela kao što su Samsung Galaxy Note 3 (3041 poen) i uređaja srednjeg ranga poput Motorole Moto G (2562 poena).

Zapravo, kada su Android rivali u pitanju, Normandy je znatno bliži modelu HTC One X koji ima 1889.25 poena, ali to je i dalje bolji rezultat nego što bi se to na osnovu performansi moglo zaključiti.

Naravno, u pitanju je samo jedan benčmark test, ali i to može pobuditi nadu da Nokijin prvi Android smartfon neće biti tako lako otpisan od strane kupaca i konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: