Gionee Elife E7 ima najmoćniji mobilni procesor

Dok su velikani mobilne industrije poput Applea i Samsunga već zaključili godinu svojim perjanicama, neki su strpljivo čekali da se stanje “smiri” – i krenuli u napad.

Tehnopolis

Izvor: Tportal.hr

Nedelja, 01.12.2013.

08:55

Default images

Kompanija Gionee, ime za koje je malo ko sa zapadnih tržišta ima priliku da čuje, predstavila je pametni telefon Elife E7 – prvi koji koristi najsnažniju verziju Qualcommovog Snapdragon 800 čipa.

5,5-inčni 1080p Android uređaj u sebi tako sadrži i Qualcommov Snapdragon 800, model MSM8974AC – unutar kog se nalaze četiri Krait 400 jezgro na radnom taktu od 2,5GHz i Adreno 330 grafički sistem.

Do dolaska Snapdragon 805 početkom sledeće godine, ovo je najjače rešenje koje proizvođač čipova Qualcomm može ponuditi.

Najopremljenija konfiguracija uređaja (ukupno ih je tri) donosi još i 3GB radne memorije, 32GB memorije i 4G LTE povezivost. Od ostalih “tehnikalija”, tu je još i baterija kapaciteta 2500mAh i odvojen procesor koji barata senzorima radi uštede energije.

Gorilla Glass 3 s prednje strane i okvir od svega 2,33mm

Telefon je opremljen 16-megapikselnom kamerom, za koju kompanija tvrdi da je bolja i od rešenja koje će se pojaviti na Samsungovoj sledećoj (još nenajavljenoj) perjanici Galaxy S5.

Reč je o OmniVision senzoru veličine 1/2,3″ s pikselima veličine 1,34 mikrona iznad kog se nalazi Largen optika i autofokusni sistem kompanije Shicoh.

Nije se štedelo ni na prednjoj kameri, koja je uz 8MP spremna i za nešto više od pukih video poziva. Naravno, tek treba videti kakve su stvarne foto-mogućnosti ovog uređaja, ali barem na papiru stvari deluju više nego solidno.

Kompanija će Elife E7 ponuditi u više konfiguracija, od kojih najjeftinija (oko 443 dolara) ima 2GB radne memorije i 16GB memorije, a gore spomenuta najbolja verzija koštaće oko 525 dolara.

Gionee Elife E7 pokreće Android 4.2.2 Jelly Bean u posebnoj varijanti koju kompanija naziva Amigo 2.0 OS.

Kompanija bi uređaj trebalo da prodaje u čak 40 zemalja, a nešto više informacija bi trebalo da se pojavi u mesecima koji slede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: