Googleov pametni sat stiže uskoro

Googleov pametni sat se trenutno nalazi u poslednjim fazama razvoja i skoro je gotov, piše Wall Street Journal.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2013.

15:45

Default images

Kompanija trenutno pregovara sa dobavljačima u Aziji kako bi započela masovnu proizvodnju svog pametnog sata, piše Wall Street Journal.

Googleov pametni sat biće integrisan sa Google Now servisom, pametnim asistentom koji dolazi sa svim novim Android uređajima, a sam pametni sat će najverovatnije biti povezan i sa smartfonom.

Kompanija sa svojim satom namerava da reši dva najveća problema koja se nalaze na kritici korisnika – korisnost i trajanje baterije.

Iako se na tržištu već sada nalazi nekoliko pametnih satova, oni nisu privukli pažnju kupaca uglavnom zbog svojih ograničenih funkcija i relativno visoke cene.

Lansiranje ovakvog sata bi predstavljalo Googleov pokušaj da sebi obezbedi dobru poziciju na tržištu nosive tehnologije zajedno sa svojim pametnim naočarima. Ovakav potez bi takođe trebalo da korisnika zadrži na Android platformi i dalje od suparničkih sistema koje nude Apple i Microsoft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: