Ubrzava se trka oko pametnih satova

Google bi po poslednjim informacijama vrlo brzo mogao da na tržište izbaci svoju varijantu pametnog sata, i tako postane treća kompanija koja se upušta u osvajanje tržišta uređaja za koji se smatra da će biti izuzetno popularan među korisnicima.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: www.telegraph.co.uk

Utorak, 15.10.2013.

13:10

Default images

Južnokorejski gigant Samsung je prvi pokrenuo ovu tržišnu trku predstavljajući u javnosti svoj pametni sat Galaxy Gear, a smatra se da je i Apple prilično odmakao u proizvodnji svoje varijante uređaja za koju se nagađa da će ugledati svetlost dana sledeće godine.

Sada su se u javnosti pojavile i informacije o tome da će Google predstaviti svoj pametni sat na istom događaju na kome će lansirati novi Android KitKat operativni sistem. Veruje se da će pametni Nexus sat bit nazvan Gem i da će biti predstavljen 31. oktobra, a fokus ovog uređaja će biti njegovo lako povezivanje sa smartfonima. Takođe se predviđa da će na displeju uređaja biti prikazani kalendar, alarm i tekstualne poruke.

Samsungov pametni sat Galaxy Gear koristi Android kao operativni sistem i ponaša se prvenstveno kao sistem za obaveštenja, omogućujući korisnicima pregled poruka i elektronske pošte i kontrolu muzike koja se reprodukuje sa većih uređaja. Na njemu se takođe nalazi i kamera slabije rezolucije, a moguće je sa njega i obavljati telefonske pozive.

Apple-ov iWatch bi trebalo da bude gotov do druge polovine 2014. godine, iako zapravo nikada nije zvanično potvrđeno da kompanija uopšte radi na nekom sličnom projektu, ali je Apple u julu podneo zahtev da registruje ime iWatch u Japanu u kategoriji kompjutera ili sata.

U maju je izvršni direktor kompanije Tim Kuk saopštio da ne isključuje mogućnost proizvodnje nosivih uređaja.

"Ovo je oblast sa velikim potencijalom u kojoj postoji prostor za velika istraživanja zbog čega smo svi vrlo uzbuđeni i veliki broj kompanija će biti izuzetno angažovan u tom pogledu", rekao je Kuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: