SAD: HTC krši patente Nokije i mora da modifikuje uređaje

HTC mora da modifikuje ključnu tehnologiju u svojim Android smartfonima ili će biti suočen sa zabranom prodaje svojih uređaja u SAD, piše Wall Street Journal.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2013.

21:15

Default images

Usled kršenja zakona o patentima, HTC navodno radi sa Qualcommom na dorađivanju čipova koji se koriste u modelu One, ali i drugim smartfonima ovog proizvođača.

List citira izvore upoznate sa ovim slučajem i tvrdi da se HTC udružio sa Qualcommom, proizvođačem čipova, kako bi revidirao određenu tehnologiju u svom HTC One smartfonu, ali i drugim uređajima.

Kompanija je prinuđena na ovu akciju nakon što je Internacionalna komisija za trgovinu SAD presudila da je HTC narušio dva patenta koja su u vlasništvu Nokije.

Jedan od patenata u pitanju odnosi se na sposobnost uklanjanja grešaka u radio signalima, dok se drugi bavi različitim radio frekvencijama.

Komisija bi finalnu odluku trebalo da donese 23. januara, što znači da HTC ima manje od 4 meseca da napravi potrebne promene na svojim smartfonima kako bi izbegao zabranu njihove prodaje na tržištu SAD.

Slučaj je naveo samo starije telefone, međutim, HTC One i drugi noviji uređaji koriste istu tenhologiju, stoji u tvrdnji Nokije, i samim tim i njih može očekivati zabrana ako sud potvrdi svoju odluku u januaru.

Kompanija se trenutno oslanja na Ameriku za 20 odsto svojih isporuka tako da bi zabrana prodaje dodatno naštetila kompaniji koja se već neko vreme nalazi u ozbiljnim problemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: