Windows Blue zvanično postaje Windows 8.1

Unapređenja koja su pripremana pod radnim nazivom Windows Blue, sada se zvanično zovu Windows 8.1 i biće dostupna kao besplatna nadogradnja za sve korisnike koji poseduju Windows 8.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2013.

09:56

Default images

Tami Reler, direktorke marketinga i finansija u Windows diviziji na J.P. Morgan konferenciji posvećenoj telekomunikacijama, medijima i novim tehnologijama, zvanično je objavila da će nova unapređenja za Windows 8 uskoro naći na Windows Store-u.

Prema njenim rečima, kućni i biznis korisnici mogu očekivati još jedan korak dalje u Windows 8 putovanju koje je započeto prošle jeseni kada je novi operativni sistem postao globalno dostupan.

“Naš osnovni cilj je da Windows korisnicima pružimo kontinuiranu podršku i stalna unapređenja pomoću kojih će moći da dožive ovaj operativni sistem na najbolji mogući način. Nova unapređenja će svakako pomoći u razvoju sledeće generaracije PC i tablet uređaja koji će se naći na tržištu”, izjavila je Tami Reler i dodala kako danas postoji veliki broj uređaja koji korisnicima omogućuju da u širokom izboru opcija odaberu upravo onu koja najviše odgovara njihovim potrebama.

“Korisnici su sada u prilici da odmah osete sve benefite kontinuirane nedogradnje Windows 8 operativnog sistema bilo kroz nadogradnju aplikacija putem Windows Store-a, Windows Update ili Windows 8.1 nadogradnju koja će se pojaviti kasnije ove godine.”- podvukla je Reler.

Preview verzija novih Windows 8.1 unapređenja će biti dostupna nakon Bulid developer konferencije u San Francisku, 26. juna. Unapređenja će biti dostupna korisnicima Windows 8 i Windows RT operativnih sistema.

U ovom trenutku, šest meseci nakon objavljivanja globalne dostupnosti novog Windowsa 8, prodaja ovog softvera je premašila 100 miliona primeraka. Broj prodatih softvera obuhvata licence koje su prodate uz nove PC ili tablet uređaje, kao i preuzeta unapređenja za već instalirane operativne sisteme Windows XP i Windows 7

Paralelno sa rastom prodaje licenci, zabeleženo je i 250 miliona preuzetih aplikacija za ovaj operativni sistem dok se ponuda aplikacija u Windows Store-u povećala šest puta. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da se svakog meseca preuzme gotovo 90% aplikacija koje se nalaze u ponudi.

Takođe, broj korisnika SkyDrive servisa za čuvanje podataka i mail adrese Outlook.com se povećava iz dana u dan. U ovom trenutku, SkyDrive usluge koristi više od 250 miliona ljudi, dok je nakon migracije Hotmail adresa i Skype-a u Outlook.com, broj korisnika ovog servisa prešao 400 miliona. Za korišćenje svih usluga i aplikacija koje se sobom nose Windows 8 i Windows RT, ključno je posedovati Microsoft account koji u ovom trenutku poseduje više od 700 miliona aktivnih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: