"Kina je najveći svetski haker"

Izvršni predsednik kompanije Google, Erik Šmit u svojoj novoj knjizi koja bi uskoro trebalo da se pojavi u prodaji, opisao je Kinu kao najsofisticiranijeg i najuspešnijeg hakera na svetu.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Subota, 02.02.2013.

16:01

Default images

U odlomcima iz knjige koji su dospeli na internet piše da će u narednim godinama način na koji Kina tretira sajber kriminal dovesti do velikih promena.

"Razlike između američkih i kineskih firmi i njihovih poslovnih aktivnosti će američku vladu i firme staviti u podređen položaj u budućnosti, jer državni vrh Kine podržava sajber kriminal kako bi Kina postigla određene ekonomske i političke koristi, time praveći od sebe najveću onlajn opasnost na svetu", reakao je Šmit.

"Američka vlada sigurno neće koristiti isti način digitalne špijunaže, zbog toga što su zakoni u Americi bolji, sprovode se doslednije, kao i zbog toga što nedozvoljena konkurencija narušava jedno od osnovnih pravila poslovanja - fer plej", kaže Šmit.

U knjizi se takođe priznaje da su i američke sigurnosne mere prilično popustile, podsećajući da se 2010. godine virus Stuxnet koji je napravljen u Americi kako bi se koristio protiv Irana, greškom proširio internetom.

Knjiga koja se zove “The New Digital Age” i koju su zajedno napisali Šmit i Džared Koen, bivši savetnik američke vlade biće objavljena u aprilu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: