Južna Koreja: Krivi i Samsung i Apple

Južnokorejski sud doneo je odluku da i Apple i Samsung nedozvoljeno koriste patente druge kompanija i naredio delimičnu zabranu njihovih proizvoda u Južnoj Koreji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.08.2012.

08:30

Default images

Obe strane moraće i da isplate odštetu, prenosi agencija Associated Press.

Sud u Seulu naredio je uklanjanje iPhonea 3GS i 4, kao i iPada 1 i 2, nakon što je doneo presudu da ovi proizvodi neovlašćeno koriste dva Samsungova patenta.

Samsung je takođe nedozvoljeno koristio patente Applea, pa je zabranjena i prodaja Galaxy S i S2, Galaxy Nexis, Galaxy Tab i Galaxy Tab 10.1.

Najnoviji modeli, iPhone 4S i Galaxy S3, nisu obuhvaćeni zabranom. Samsung Appleu mora isplatiti 25 miliona vona (oko 22 hiljade dolara), a Apple Samsungu 40 miliona vona.

Suđenje u Južnoj Koreji jedno je od nekoliko koje se vode ili su se vodili u zemljama širom sveta, a najviše pažnje sada je usmereno na američko. To suđenje je ušlo u završnu fazu i sada se očekuje odluka porote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: