Yahoo - ponovo smena na čelu kompanije

Skot Tompson, koji je na mesto izvršnog direktora kompanije Yahoo došao u januaru, od sada više nije na toj poziciji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2012.

09:37

Default images

Novi, privremeni izvršni direktor kompanije biće Ros Levinson.

Tompson je poslednjih nedelja bio tema medija jer se saznalo da je njegova biografija lažna, to jest da je u njoj pisalo da ima diplomu iz kompjuterskih nauka, koju Tompson zapravo nije imao.

On je prošle nedelje rekao da krivica nije njegova, već da je jedan od zaposlenih u kompaniji koja se bavi regrutovanjem kadrova napravio grešku.
Ipak, Tompson se složio sa upravnim odborom tokom vikenda i odlučio da napusti mesto izvršnog direktora i tako postao četvrti Yahoo CEO koji je sišao sa ove pozicije u poslednjih pet godina.

Iako u zvaničnom saopštenju nije bilo nikakvih detalja o medicinskom stanju dosadašnjeg rukovodioca kompanije, WSJ piše da je Tompson prošle nedelje rekao članovima upravnog odbora da mu je dijagnostikovan rak tiroidne žlezde, ali da o tome nije želeo javno da govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: