Google je prevario i Microsoft?

Nedavno smo čitali da je Google uspeo da zaobiće pravila i prati aktivnosti Safari korisnika, a sada ga za isto optužuje i Microsoft.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

12:17

Default images

Naime, Microsoft tvrdi da je Google prevario i Internet Explorer i naveo ga da prihvata kolačiće koji omogućavaju praćenje korisnika.

Kada je otkriveno da se to događa u slučaju Safarija, Google je tvrdio da se radi o grešci, piše Ars Techica, te da je to izolovani slučaj. Međutim, blog posto Dina Hačamoviča, potpredsednika Microsofta govori drugačije.

Pod naslovom "Google zaobilazi podešavanja privatnosti korisnika", on navodi da Google kao i u slučaju Safarija, koristi sličan metod kako bi pratio i korisnike Internet Explorera.

"Pre nego što objavimo više detalja o tome što smo otkrili, preporučujemo IE korisniciama da koriste opciju Tracking Protection koju ima IE9, kako bi zaštitili svoju privatnost od Googlea", piše na blogu.

Post u celini možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: